4 martie 2013

Mancare de urzici




mancare de urzici

Cunoastem cu totii beneficiile urzicilor. Din pacate, nu multa lume apreciaza proprietatile lor vindecatoare.
Acestea trebuiesc culese numai din zone nepoluate, nu de la marginea drumului sau de langa casa, din locuri unde ar putea contine substante daunatoare.
Printre nenumaratele beneficii, urzicile elimina anemia, stimuleaza metabolismul, ajuta la detoxifierea organismului.
Asadar, cat le gasim la padure, sa ne bucuram de existenta lor.

Ingrediente :

  • 12 gramajoare de urzici tinere, mici( cam 2 pungute pline )
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
Mod de preparare :

1.Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le adaugam apoi intr-o oala in care fierbe apa cu sare  (sau se pot fierbe la oala sub presiune 10 minute) . Lasam la fiert 20-25 minute, eventual le gustam sa fie facute, dupa care le strecuram. Lasam la racit si pastram 2-3 cani cu zeama.

                                          
2. Tocam ceapa si o punem la calit in jumatate din cantitatea de ulei. Adaugam sare.

3. Tocam urzicile ( sau le dam prin masina de tocat daca vream sa ne iasa fine, ca un piure ) si le adaugam peste ceapa calita. Incepem sa adaugam din zeama pe care am oprit-o. Alternam cu faina si amestecam rapid, sa nu se prinda. .
4. Maruntim usturoiul cu ajutorul aparatului si-l adaugam peste urzici. Tot acum, turnam treptat uleiul ramas .Cu cat procesul de amestecare este mai intens, cu atat obtinem urzici cremoase si fine. Le-am tinut pe foc maxim 15 minute, atat cat sa fie faina fiarta.
5. Le servim cu mamaliguta.
Pofta buna !
                                 

3 comentarii:

  1. Nu am mîncat niciodata mîncarica de urzici. Poate ma încumet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu incredere Maya! Chiar daca gustul nu va fi pe placul tau, beneficiile compenseaza. Multumesc pentru vizita !

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...