10 iulie 2012

Prajitura cu fructe




Pandispan cu fructe

Nu spun eu ca aceasta prajitura este exceptionala, ci colegii mei care au gustat-o de ziua mea. Singurul lucru pentru care-mi pare rau este ca  n-am apucat sa fac o poza la sectiune.
Este foarte simplu de realizat, un pandispan, o crema si multe fructe.
Pentru ca timpul a fost limitat, de data aceasta am folosit crema pentru cremsnit, de la Dr Oetker, care-mi place foarte mult. Cand timpul imi permite, realizez o crema de vanilie clasica, din oua si lapte.
Dimensiunea tavii : 23 x 40 cm.


Ingrediente pandispan :                  

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 210 gr faina
  • 210 gr zahar  
  • un praf de sare                                                

                                                       
Crema :  

  • 1 pachet crema pentru cremsnit Dr Oetker
  • 750 ml lapte

                                                           
Topping :  

  •  1 banana
  •  1 cutie ananas
  • 1-2 kiwi
  • 1 piersica
  • 1 para
  • 200 gr zmeura
  • 2 pliculete gelatina Tort Gelee Dr Oetke

                                                         
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam  galbenusurile, uleiul si amestecam cu mixerul.


Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.

Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet.
Eu am taiat capacul de deasupra al pandispanului  ( coaja formata ), astfel incat siropul de la ananas sa intre mai bine in blat.
Asadar , insiropam blatul si repartizam crema uniform.

Taiem fructele si decoram cum ne pricepem mai bine. Putem folosi orice alte fructe, in functie de gustul fiecaruia si in functie de anotimp.
Pregatim gelatina conform instructiunilor. Atentie ! Se va folosi gelatina indicata, care este speciala pentru formarea unui strat de protectie pentru fructe pentru protejarea lor  impotriva oxidarii..
Cand este fierbinte, se toarna in fir subtire deasupra fructelor.Nu va speriati, diferenta de temperatura intre fructele reci si gelatina va face ca gelatina sa se coaguleze instantaneu. Se portioneaza inainte de servire.
Este foarte usoara si racoritoare !

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...