27 iulie 2012

Dulceata de agrise rosii




                          Gust Divin

Saptamana trecuta am primit un cosulet cu agrise rosii. Pana anul asta nu stiam gustul lor. Am mancat cateva, iar pe restul le-am depozitat in frigider si uitate au fost. Mi-am adus aminte dupa cateva zile si spre surprinderea mea, au ramas la fel de proaspete ca la inceput. Pentru ca a fost prima data cand am avut aceste fructe, am zis sa incerc sa fac si o mini-dulceata.


Am folosit 300 gr agrise, 300 gr zahar, 50 gr apa,eventual se mai adauga o lingura pentru a acoperi zaharul, un varf de lingurita de sare de lamaie.
Mai intai spalam agrisele si le curatam de codita.
Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga.



Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand.
Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta in functie de cum fierbe.Nu stiu cum sa descriu mai bine, mi se pare ca fierberea e constanta, punctiforma.




Nu mi-a iesit decat un borcan de 400 grame, s-a mancat foarte repede. Este gustoasa, am sa fac mai multa la anul , sa am si peste iarna.

Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...