9 octombrie 2012

Supa crema de legume



avand ca ingredient principal broccoli !


Supa crema

Nu prepar foarte des aceasta supa crema de legume, insa de fiecare data cand o fac, ma duce cu gandul la anii petrecuti la gradinita.Sunt lucruri pe care nu le uit, mi s-au intiparit adanc in minte si in suflet.

Are o aroma deosebita, este bogata in vitamine si poate fi consumata in orice perioada a anului. Se pot folosi orice legume aveti la indemana.

Ingrediente : 
                                                     1 praz
                                                     2 morcovi
                                                     1 telina mica
                                                     1 patrunjel
                                                     1 pastarnac
                                                     ulei, pentru calit
                                                     5-6 ciuperci mici
                                                     2 buc ardei gras
                                                     1 cartof mediu
                                                     1 broccoli mic
                                                     sare, piper
                                                     400 - 500 gr apa sau supa de pui
                                                     smantana si crutoane pentru servit
                                                    

Mod de preparare : 

Morcovi, prazul, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu.
Adaugam ciupercile taiate.
Apoi ardeiul gras si cartoful taiat cubulete.
Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu sare si piper si lasam 10 minute la fiert, cu capac.
Adaugam si broccoli si lasam pana se acesta este fiert.
Strecuram, punem legumele intr-un bol cu putina zeama in care au fiert si le pasam cu mixerul vetical ( sau le putem pune in blender ). Daca mai e nevoie, mai adaugam sare si piper.Adaugam zeama pana la consistenta dorita.
Crutoanele pot fi simple,uscate la cuptor sau le putem tavali intr-un un sos facut din 4 rosii uscate, 3 catei de usturoi si 2 linguri de ulei.
Se amesteca pana ce se omogenizeaza cu sosul si sunt destul de uscate.
Servim cu smantana si crutoane.

Pofta buna !



Un comentariu:

  1. Delicioasa!! Supele crema sunt la mare cautare la noi in casa, iar daca e cu brocolli e si mai buna! Pup

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...