Pages

Pages - Menu

29 martie 2016

Sos Tzatziki



Cel mai bun si mai racoritor sos ! Se poate utiliza atat la fripturi, cat si la legume fierte la abur sau legume crude. E delicios ! Sa nu ma luati in seama, pe mine ma face fericita in combinatie cu paine (cu maia) cu seminte, 


Ingrediente :
  • 400 gr iaurt gras ( grecesc )
  • 1 castravete mediu de sera sau 3-4 castraveti mici , de gradina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • 1 legatura mica de marar
  • 1-2 ramurele menta verde
Mod de preparare :
1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci munite si ii presam cu o lingura astfel incat sa se elimine cat mai mult din apa. 
2. Punem intr-un castron iaurtul, apoi adaugam castravetii, usturoiul dat prin presa, zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Amestecam si gustam, abia apoi adaugam sare si piper. 
3. Tocam mararul si menta si le adauam peste iaurt.
4. Pentru decor, turnam o lingura de ulei de masline deasupra si infrumusetam cu o frunzuta de menta si o felie de castravete.

Tips & tricks :
  • folositi doar iaurt cu minim 10% grasime
  • puteti adauga primavara un fir de usturoi verde tocat marunt

 



Pofta buna !




2 comentarii:

  1. Cel mai savuros sos! Mi-ai facut o pofta imensaaa! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca-l cu paine cu maia....cand termini dieta :) ! O sa ma tii mine :)

      Ștergere