17 august 2011

Choux a la Creme


choux a la creme


Ingrediente pentru gogosele : 
  • 125 ml ulei
  • 225 ml apa
  • 125 gr faina
  • 3 oua mari 
  • 1/2 lingurita sare.

Mod preparare
Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul dupa care se amesteca. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm. Fiind foarte moale, trebuie spritat. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.


Se introduc in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, cca. 20 minute la 200 grade.


Se scot din cuptor, se taie un capac si se si se umplu cu crema de vanilie.

Ingrediente crema : 
  • 3 oua
  • 80 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 25 gr unt
  • zahar vanilat
Mod de preparare
Galbenusurile, impreuna cu 50 gr zahar , 3-4 linguri de lapte si faina se amesteca pana nu mai are cocoloase. Se adauga treptat 250 ml lapte rece, apoi untul. Se pune la Bain-Marie. Se amesteca cu cun tel pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga si restul de lapte fierbinte. Se bate in continuare cu telul pana cand compozitia e perfect omogena. Se adauga zaharul vanilat si albusele batute cu 100 gr de zahar.
Apoi spriteaza frisca.

Se orneaza cu ciocolata topita sau zahar pudra.

choux






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...